curry z wołowiną

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

  • Green Curry

    4.00

    Zielona pasta curry służy do przygotowania tajskiego zielonego curry. Jest to danie składające się z z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Cock

  • Massaman Curry

    4.00

    Pasta Massaman Curry zwana również „Tajskim Muzułmańskim Curry” to specjalność południa kraju, gdzie przy granicy z Malezją mieszka duża społeczność muzułmańska. Różni się w smaku od curry zielonego czy czerwonego, ze względu na inną kompozycję składników, lecz należy również do ostrych past za sprawą czerwonego chilli.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Cock

  • Mieszanka przypraw Thai Green Curry

    9.00

    Aromatyczna mieszanka orientalnych przypraw. Między innymi z zielonym curry które doskonale komponuje się z daniami wege oraz mięsnymi.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 77g
    Producent: Aromax

     

  • Pasta Green Curry

    4.00

    Pasta curry to utarte i wymieszane składniki popularne w kuchni azjatyckiej. Stanowi kwintesencje Tajlandii, dzięki zawartości kolendry, trawy cytrynowej, galangi oraz chili. Stanowi idealną bazę do zielonego curry, które można przygotować praktycznie ze wszystkiego, wykorzystywana jest także jako marynata do wielu tajskich dań. Do jej przygotowania wykorzystywane są zielone papryczki chili.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Aromax