curry

Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

  • Green Curry

    4.00

    Zielona pasta curry służy do przygotowania tajskiego zielonego curry. Jest to danie składające się z z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Cock

  • Massaman Curry

    4.00

    Pasta Massaman Curry zwana również „Tajskim Muzułmańskim Curry” to specjalność południa kraju, gdzie przy granicy z Malezją mieszka duża społeczność muzułmańska. Różni się w smaku od curry zielonego czy czerwonego, ze względu na inną kompozycję składników, lecz należy również do ostrych past za sprawą czerwonego chilli.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Cock

  • Mieszanka przypraw Thai Red Curry

    9.00

    Bogata mieszanka orientalnych przypraw i ziół, między innymi z czerwonym curry. Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi. Popularne danie: Czerwone curry z kaczką, liczi i ananasem

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 77g
    Producent: Aromax

  • Panang Curry

    4.00

    Pasta Curry Panang to jedna z najbardziej popularnych past, używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Pasta Panang posiada bardzo oryginalny i intensywny aromat a duża zawartość papryczek chili sprawia, że jest naprawdę ostra. Pastę najczęściej dodaje się do potraw z kurczakiem, aby podkreślić smak mięsa. Doskonale łączy się również z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem. Pasta ta jest tradycyjnym składnikiem wykorzystywanym w kuchni tajskiej.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Cock

  • Pasta Green Curry

    4.00

    Pasta curry to utarte i wymieszane składniki popularne w kuchni azjatyckiej. Stanowi kwintesencje Tajlandii, dzięki zawartości kolendry, trawy cytrynowej, galangi oraz chili. Stanowi idealną bazę do zielonego curry, które można przygotować praktycznie ze wszystkiego, wykorzystywana jest także jako marynata do wielu tajskich dań. Do jej przygotowania wykorzystywane są zielone papryczki chili.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Aromax

  • Pasta Red Curry

    4.00

    Klasyczna, ostra i aromatyczna mieszanka przypraw. Jej skład to między innymi curry, kompozycja ostrych czerwonych papryczek chili, czosnku, trawy cytrynowej, kolendry, kminku, pieprzu i innych przypraw.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Aromax

  • Red Curry

    4.00

    Czerwona pasta curry służy do przygotowania tajskiego czerwonego curry. Jest to danie składające się z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Cock