green curry

Wyświetlanie wszystkich wyników: 3

  • Green Curry

    4.00

    Zielona pasta curry służy do przygotowania tajskiego zielonego curry. Jest to danie składające się z z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Cock

  • Mieszanka przypraw Thai Green Curry

    9.00

    Aromatyczna mieszanka orientalnych przypraw. Między innymi z zielonym curry które doskonale komponuje się z daniami wege oraz mięsnymi.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 77g
    Producent: Aromax

     

  • Pasta Green Curry

    4.00

    Pasta curry to utarte i wymieszane składniki popularne w kuchni azjatyckiej. Stanowi kwintesencje Tajlandii, dzięki zawartości kolendry, trawy cytrynowej, galangi oraz chili. Stanowi idealną bazę do zielonego curry, które można przygotować praktycznie ze wszystkiego, wykorzystywana jest także jako marynata do wielu tajskich dań. Do jej przygotowania wykorzystywane są zielone papryczki chili.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Aromax