mąka bezglutenowa

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

  • Mąka ryżowa Cock bezglutenowa 400 g

    Mąka ryżowa

    9.00

    Mąka naturalnie bezglutenowa powstała z mielonego na mokro białego ryżu. Niewielka spoistość, zwiększa kruchość wypieku i panierek. Świetnie sprawdza się do zagęszczania potraw.

    W krajach azjatyckich używana do wyrobu deserów i słodyczy. Może być używana jako substytut mąki pszennej w diecie bezglutenowej.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Masa netto: 400g
    Producent: Cock

  • Tajska Mąka Ryżowa Kleista, Bezglutenowa 400G

    Mąka z ryżu kleistego

    9.00

    Tajska, bezglutenowa mąka z ryżu kleistego inaczej też słodkiego dedykowana jest do deserów. Ryż ten uprawiany jest w Azji Południowo-Wschodniej i jest bardzo kleisty po ugotowaniu.

    Rozróżnić go jednak należy od innych ryżów, które po ugotowaniu się kleją, np. japońskich, używanych między innymi do sushi, których różne substancje powodują jego kleistość.

    Masa netto: 400g
    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Producent: Cock