Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
-

9.00zł
Mąka naturalnie bezglutenowa powstała z mielonego na mokro białego ryżu. Niewielka spoistość, zwiększa kruchość wypieku i panierek. Świetnie sprawdza się do zagęszczania potraw.
W krajach azjatyckich używana do wyrobu deserów i słodyczy. Może być używana jako substytut mąki pszennej w diecie bezglutenowej.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Masa netto: 400g
Producent: Cock
-

9.00zł
Tajska, bezglutenowa mąka z ryżu kleistego inaczej też słodkiego dedykowana jest do deserów. Ryż ten uprawiany jest w Azji Południowo-Wschodniej i jest bardzo kleisty po ugotowaniu.
Rozróżnić go jednak należy od innych ryżów, które po ugotowaniu się kleją, np. japońskich, używanych między innymi do sushi, których różne substancje powodują jego kleistość.
Masa netto: 400g
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Producent: Cock