Wyświetlanie 1–16 z 67 wyników
-

29.00zł
Koreańska herbata z aloesem w postaci płynnej konfitury o wyjątkowym smaku i aromacie. Nie tylko wspaniale smakuję, ale również działa leczniczo. Rewelacyjny napój na każdą pogodę. Stosować można na wiele sposobów, wszystko zależy od naszej wyobraźni :)
Wystarczy dodać 1 – 2 łyżeczki na kubek gorącą wody – na rozgrzanie, lub zimnej dla ochłody:)
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Waga: 400g
Producent: Allgroo
-

10.00zł
Azjatycki napój z przecierem lychee oraz nasionami bazylii.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 290ml
Producent: Jus Cool
-

12.00zł
Azjatycki napój z przecierem mango oraz nasionami bazylii.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 290ml
Producent: Jus Cool
-

4.00zł
Zielona pasta curry służy do przygotowania tajskiego zielonego curry. Jest to danie składające się z z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g
Producent: Cock
-

24.00zł
Prażony zielony groszek w otoczce z chrzanu Wasabi to doskonała pikantna przekąska. Groszek Wasabi to rodzaj „snaków”, które na pewno docenią amatorzy ostrego smaku Wasabi. Idealnie komponuje się z piwem.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga 280g
Producent: Khao Shong
-

15.00zł
Grzyby poku / shittake uprawiane od wieków we Wschodniej Azji od Japonii po Indochiny. Swoją popularność zawdzięczają nie tylko właściwościom zdrowotnym ale i smakowym. Mają zwartą strukturę i regularne, blaszkowate kapelusze. Grzyby shittake należy poddawać bardzo krótko obróbce cieplnej, gdyż w przeciwnym razie twardnieją i tracą swoje właściwości.
Kraj pochodzenia: Chiny
Waga: 100g
Producent: Green Pagoda
-

29.00zł
Oryginalna, czarna tajska herbata Cha Tra Mue produkowana jest z najwyższej jakości herbaty uprawianej w tym kraju. Od 1945 roku jest numerem 1 w Tajlandii i służy do przygotowania słynnego Cha Yen (herbaty mlecznej) i Cha dam Yen (czarna herbata).
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 400g
Producent: Cha Tra Mue
-

29.00zł
Zielona herbata tajska aromatyzowana jaśminem, doskonała jest na odporność oraz zdrowie, można pić jako gorący napój albo na zimno.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Masa Netto: 200g
Producent: Cha Tra Mue
-

18.00zł
Rośnie głównie w Chinach, ale w świeżej formie można spotkać go również w w Indiach, Malezji oraz Tajlandii. Longan to małe kulki mięsistego miąższu, otoczone lekko chropowatą, żółtobrązową skórką. Po przekrojeniu owocu ukaże się nam półprzezroczyste, kremowobiałe wnętrze z czarną, niejadalną pestką. Longan zaliczany jest do mocno wyrazistych owoców. Owoce longanu stosowane są chętnie w kuchni orientalnej oraz w medycynie naturalnej. To nietuzinkowy dodatek do zup, deserów, sałatek owocowych oraz słodkich przekąsek.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 565g
Producent: Aroy-D
-

9.00zł
Mąka naturalnie bezglutenowa powstała z mielonego na mokro białego ryżu. Niewielka spoistość, zwiększa kruchość wypieku i panierek. Świetnie sprawdza się do zagęszczania potraw.
W krajach azjatyckich używana do wyrobu deserów i słodyczy. Może być używana jako substytut mąki pszennej w diecie bezglutenowej.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Masa netto: 400g
Producent: Cock
-

9.00zł
Tajska, bezglutenowa mąka z ryżu kleistego inaczej też słodkiego dedykowana jest do deserów. Ryż ten uprawiany jest w Azji Południowo-Wschodniej i jest bardzo kleisty po ugotowaniu.
Rozróżnić go jednak należy od innych ryżów, które po ugotowaniu się kleją, np. japońskich, używanych między innymi do sushi, których różne substancje powodują jego kleistość.
Masa netto: 400g
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Producent: Cock
-

11.00zł
Makaron ryżowy 10mm dedykowany do dań kuchni orientalnej. Świetnie sprawdza się do zup, sałatek, dań z woka (Pad Thai), a także jako dodatek do tradycyjnych posiłków.
Szybki i łatwy w przygotowaniu, bezglutenowy i lekkostrawny, wymaga jedynie krótkiej obróbki termicznej.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Masa netto: 400g
Producent: Farmer
-

11.00zł
Makaron ryżowy 3mm dedykowany do dań kuchni orientalnej. Świetnie sprawdza się do zup, sałatek, dań z woka (Pad Thai), a także jako dodatek do tradycyjnych posiłków.
Szybki i łatwy w przygotowaniu, bezglutenowy i lekkostrawny, wymaga jedynie krótkiej obróbki termicznej.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Masa netto: 400g
Producent: Farmer
-

19.00zł
Makaron Udon najczęściej podawany jest z Koreańskim sosem Chajang czy inaczej Jjajangmyeon – jest to połączenie makaronu z sosem z czarnej fasoli. Makaron jest w postaci długich nitek, lekki o zwartej konsystencji. Idealnie sprawdzi się również jako dodatek do lekkiej zupy, czy różnego rodzaju wodnistych sosów. Nadaje się do spaghetti :)
Kraj produkcji: Korea Południowa
Waga: 907g
Producent: Assi Brand
-

4.00zł
Pasta Massaman Curry zwana również „Tajskim Muzułmańskim Curry” to specjalność południa kraju, gdzie przy granicy z Malezją mieszka duża społeczność muzułmańska. Różni się w smaku od curry zielonego czy czerwonego, ze względu na inną kompozycję składników, lecz należy również do ostrych past za sprawą czerwonego chilli.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g
Producent: Cock
-

9.00zł
Gotowa mieszanka przypraw do zupy Tom Ka
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 55g
Producent: Aromax