Marynowane warzywa i owoce, przetwory

Wyświetlanie wszystkich wyników: 6

  • Promocja!

    Kolendra w oleju sojowym

    10.00

    Siekana kolendra w oleju sojowym to produkt o skoncentrowanym smaku i mocnym, ziołowym aromacie, charakterystycznym dla tej przyprawy. Stosowana przede wszystkim w kuchni azjatyckiej oraz południowo amerykańskiej, stanowi wonny dodatek do gotowania, smażenia oraz przybierania potraw. Połączona z odświeżającymi dodatkami sprawdzi się także jako dip. Jej specyficzny smak wspaniale wzbogaci również wiele dań europejskich, np. makaronu z pesto czy pierś kurczaka z kolendrą.

    Kraj produkcji: Tajlandia
    Waga: 180g
    Producent: Thai Pride

  • Longan w syropie

    18.00

    Rośnie głównie w Chinach, ale w świeżej formie można spotkać go również w w Indiach, Malezji oraz Tajlandii. Longan to małe kulki mięsistego miąższu, otoczone lekko chropowatą, żółtobrązową skórką. Po przekrojeniu owocu ukaże się nam półprzezroczyste, kremowobiałe wnętrze z czarną, niejadalną pestką. Longan zaliczany jest do mocno wyrazistych owoców. Owoce longanu stosowane są chętnie w kuchni orientalnej oraz w medycynie naturalnej. To nietuzinkowy dodatek do zup, deserów, sałatek owocowych oraz słodkich przekąsek.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 565g
    Producent: Aroy-D

  • Lychee w syropie

    11.00

    Liczi to owoc deserowy. Jego smaku nie da się porównać z żadnym europejskim owocem. Jest słodki, bardzo soczysty i orzeźwiający (lekko kwaskowaty). Miąższ jest galaretowaty, sprężysty i delikatny. Posiada dużo witaminy C.

    Kraj pochodzenia: Wietnam
    Waga: 565g
    Producent: Kier

     

  • Pasta chili z olejem sojowym

    28.00

    Tajska, klasyczna pasta chili. Świetnie nadaje się jako dodatek do smażonego mięsa, sosów, sałatek czy nawet ryżu.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 500g
    Producent: Pantai

  • Promocja!

    Tajska bazylia w oleju sojowym

    10.00

    Tajska bazylia – inaczej bazylia azjatycka (Ocimum tenuiflorum) – to ziołowa przyprawa, tradycyjnie stosowana w kuchni tajskiej, wietnamskiej, laotańskiej i kambodżańskiej. Zdecydowana w smaku, charakteryzuje się anyżowym zapachem oraz lukrecjowo – miętowym aromatem, który Europejczykom przypomina raczej miętę, aniżeli znaną nam z kuchni włoskiej bazylię. Prawdziwa tajska bazylia to produkt niezastąpiony – jej smaku nie zreplikujemy żadnym innym ziołem.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 175g
    Producent: Thai Pride

     

  • Promocja!

    Trawa cytrynowa w zalewie solnej

    10.00

    Trawa cytrynowa posiada niezwykły, cytrusowy smak oraz orzeźwiający aromat. W smaku przypomina cytrynę, ale pozbawioną kwaskowatości, za to z korzenną nutą imbiru. Świeża trawa cytrynowa wzbogaca smak zup, curry, dań stir-fry, sałatek, marynat oraz aromatyzuje napoje, likiery i desery. Fantastyczny dodatek do tajskich potraw – przełamuje smaki, nadając im odświeżającej nuty.

    Kraj produkcji: Tajlandia
    Waga: 175g
    Producent: Thai Pride