Cukier palmowy
6.00złCukier palmowy jest idealny do potraw z woka, słodzenia ciast, sosów i deserów. Ma wspaniały oryginalny aromat, który jest ciężko zastąpić jakimkolwiek innym produktem.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 200g
Producent: Cock
Wyświetlanie 1–16 z 20 wyników
Cukier palmowy jest idealny do potraw z woka, słodzenia ciast, sosów i deserów. Ma wspaniały oryginalny aromat, który jest ciężko zastąpić jakimkolwiek innym produktem.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 200g
Producent: Cock
Zielona pasta curry służy do przygotowania tajskiego zielonego curry. Jest to danie składające się z z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g
Producent: Cock
Pasta Massaman Curry zwana również „Tajskim Muzułmańskim Curry” to specjalność południa kraju, gdzie przy granicy z Malezją mieszka duża społeczność muzułmańska. Różni się w smaku od curry zielonego czy czerwonego, ze względu na inną kompozycję składników, lecz należy również do ostrych past za sprawą czerwonego chilli.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g
Producent: Cock
Gotowa mieszanka przypraw do zupy Tom Ka
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 55g
Producent: Aromax
Aromatyczna mieszanka orientalnych przypraw. Między innymi z zielonym curry które doskonale komponuje się z daniami wege oraz mięsnymi.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 77g
Producent: Aromax
Bogata mieszanka orientalnych przypraw i ziół, między innymi z czerwonym curry. Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi. Popularne danie: Czerwone curry z kaczką, liczi i ananasem
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 77g
Producent: Aromax
Pasta Curry Panang to jedna z najbardziej popularnych past, używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Pasta Panang posiada bardzo oryginalny i intensywny aromat a duża zawartość papryczek chili sprawia, że jest naprawdę ostra. Pastę najczęściej dodaje się do potraw z kurczakiem, aby podkreślić smak mięsa. Doskonale łączy się również z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem. Pasta ta jest tradycyjnym składnikiem wykorzystywanym w kuchni tajskiej.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g
Producent: Cock
Chunjang (chajang, jjajang), czyli koreańska pasta z czarnej fasoli to podstawowy składnik Jajangmyeon, makaronu z czarną fasolą i warzywami – możliwie, że najpopularniejszych noodli w Korei. Pasta ta używana jest także do innych dań stir-fry, barbecue oraz jako marynata do mięs.
Kraj produkcji: Korea Południowa
Waga: 300g
Producent: Jinmifoods
Gochujang to koreańska pasta z ostrą papryką, która została poddana fermentacji. Stosowana jest jako marynata do mięs, przyprawa do zup, gulaszów, topokki oraz jest podstawą przy kiszeniu warzyw np. Kimchi.
Kraj produkcji: Korea Południowa
Waga: 170g
Producent: Sempio
Pasta curry to utarte i wymieszane składniki popularne w kuchni azjatyckiej. Stanowi kwintesencje Tajlandii, dzięki zawartości kolendry, trawy cytrynowej, galangi oraz chili. Stanowi idealną bazę do zielonego curry, które można przygotować praktycznie ze wszystkiego, wykorzystywana jest także jako marynata do wielu tajskich dań. Do jej przygotowania wykorzystywane są zielone papryczki chili.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g
Producent: Aromax
Klasyczna, ostra i aromatyczna mieszanka przypraw. Jej skład to między innymi curry, kompozycja ostrych czerwonych papryczek chili, czosnku, trawy cytrynowej, kolendry, kminku, pieprzu i innych przypraw.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g
Producent: Aromax
Pasta Tom Kha jest podstawowym składnikiem rozgrzewającej, tajskiej zupy Tom Kha. Głównymi składnikami pasty Tom Kha Kai są ekstrakt z orzecha kokosa i galangal, które dodają wyjątkowy smak i aromat produktowi.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g
Producent: Aromax
Pięć smaków to mieszanka przypraw charakterystyczna dla kuchni chińskiej (zwłaszcza kantońskiej) i wietnamskiej. Idealnie łączy się z drobiem i mięsem czerwonym. Posiada niepowtarzalny aromat.
Kraj: Wietnam
Waga: 10g
Czerwona pasta curry służy do przygotowania tajskiego czerwonego curry. Jest to danie składające się z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g
Producent: Cock
Ryż w sosie krewetkowym z warzywami. W wygodnym kubku, wystarczy podgrzać w mikrofali lub podsmażyć na patelni.
Papryka chili charakteryzuje się intensywnym, ostrym smakiem i zapachem. Często wykorzystywana w kuchni orientalnej. Idealna do marynowania jak i smażenia.
Kraj pochodzenia: Wietnam
Waga: 100g
Producent: Hiep Long – NH Foods