Przyprawy, Curry, Dania gotowe

Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

  • Mieszanka przypraw Thai Red Curry

    9.00

    Bogata mieszanka orientalnych przypraw i ziół, między innymi z czerwonym curry. Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi. Popularne danie: Czerwone curry z kaczką, liczi i ananasem

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 77g
    Producent: Aromax

  • Przyprawa 5 smaków

    1.50

    Pięć smaków to mieszanka przypraw charakterystyczna dla kuchni chińskiej (zwłaszcza kantońskiej) i wietnamskiej. Idealnie łączy się z drobiem i mięsem czerwonym. Posiada niepowtarzalny aromat.

    Kraj: Wietnam
    Waga: 10g

  • Red Curry

    4.00

    Czerwona pasta curry służy do przygotowania tajskiego czerwonego curry. Jest to danie składające się z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Cock

  • Suszone papryczki chilli

    12.00

    Papryka chili charakteryzuje się intensywnym, ostrym smakiem i zapachem. Często wykorzystywana w kuchni orientalnej. Idealna do marynowania jak i smażenia.

    Kraj pochodzenia: Wietnam
    Waga: 100g
    Producent: Hiep Long – NH Foods

  • Trawa cytrynowa

    9.00

    Trawa cytrynowa jest popularna w krajach azjatyckich, stosowana jako przyprawa. Używana jest często do tajskiej zupy Tom yum kung o smaku kwaśno-pikantnym

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 100g
    Producent: Cock