Wyświetlanie wszystkich wyników: 5
-

9.00zł
Bogata mieszanka orientalnych przypraw i ziół, między innymi z czerwonym curry. Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi. Popularne danie: Czerwone curry z kaczką, liczi i ananasem
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 77g
Producent: Aromax
-

1.50zł
Pięć smaków to mieszanka przypraw charakterystyczna dla kuchni chińskiej (zwłaszcza kantońskiej) i wietnamskiej. Idealnie łączy się z drobiem i mięsem czerwonym. Posiada niepowtarzalny aromat.
Kraj: Wietnam
Waga: 10g
-

4.00zł
Czerwona pasta curry służy do przygotowania tajskiego czerwonego curry. Jest to danie składające się z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g
Producent: Cock
-

12.00zł
Papryka chili charakteryzuje się intensywnym, ostrym smakiem i zapachem. Często wykorzystywana w kuchni orientalnej. Idealna do marynowania jak i smażenia.
Kraj pochodzenia: Wietnam
Waga: 100g
Producent: Hiep Long – NH Foods
-

9.00zł
Trawa cytrynowa jest popularna w krajach azjatyckich, stosowana jako przyprawa. Używana jest często do tajskiej zupy Tom yum kung o smaku kwaśno-pikantnym
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 100g
Producent: Cock