Wyświetlanie wszystkich wyników: 6
-

4.00zł
Zielona pasta curry służy do przygotowania tajskiego zielonego curry. Jest to danie składające się z z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g
Producent: Cock
-

4.00zł
Pasta Massaman Curry zwana również „Tajskim Muzułmańskim Curry” to specjalność południa kraju, gdzie przy granicy z Malezją mieszka duża społeczność muzułmańska. Różni się w smaku od curry zielonego czy czerwonego, ze względu na inną kompozycję składników, lecz należy również do ostrych past za sprawą czerwonego chilli.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g
Producent: Cock
-

4.00zł
Pasta Curry Panang to jedna z najbardziej popularnych past, używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Pasta Panang posiada bardzo oryginalny i intensywny aromat a duża zawartość papryczek chili sprawia, że jest naprawdę ostra. Pastę najczęściej dodaje się do potraw z kurczakiem, aby podkreślić smak mięsa. Doskonale łączy się również z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem. Pasta ta jest tradycyjnym składnikiem wykorzystywanym w kuchni tajskiej.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g
Producent: Cock
-

4.00zł
Czerwona pasta curry służy do przygotowania tajskiego czerwonego curry. Jest to danie składające się z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g
Producent: Cock
-

8.00zł
Gotowa mieszanka na chrupiącą panierkę tempura. Słynna na całym świecie panierka wywodząca się z kuchni japońskiej. Lekka, złocista i obłędnie chrupiąca sprawia, że przygotowane w niej składniki nabierają zupełnie nowego poziomu. Podkreśla i dodaje smaku, a do tego wygląda wyjątkowo atrakcyjnie
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 150 g
Producent: Cock
-

9.00zł
Trawa cytrynowa jest popularna w krajach azjatyckich, stosowana jako przyprawa. Używana jest często do tajskiej zupy Tom yum kung o smaku kwaśno-pikantnym
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 100g
Producent: Cock