cock

Wyświetlanie wszystkich wyników: 6

  • Green Curry

    4.00

    Zielona pasta curry służy do przygotowania tajskiego zielonego curry. Jest to danie składające się z z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Cock

  • Massaman Curry

    4.00

    Pasta Massaman Curry zwana również „Tajskim Muzułmańskim Curry” to specjalność południa kraju, gdzie przy granicy z Malezją mieszka duża społeczność muzułmańska. Różni się w smaku od curry zielonego czy czerwonego, ze względu na inną kompozycję składników, lecz należy również do ostrych past za sprawą czerwonego chilli.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Cock

  • Panang Curry

    4.00

    Pasta Curry Panang to jedna z najbardziej popularnych past, używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Pasta Panang posiada bardzo oryginalny i intensywny aromat a duża zawartość papryczek chili sprawia, że jest naprawdę ostra. Pastę najczęściej dodaje się do potraw z kurczakiem, aby podkreślić smak mięsa. Doskonale łączy się również z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem. Pasta ta jest tradycyjnym składnikiem wykorzystywanym w kuchni tajskiej.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Cock

  • Red Curry

    4.00

    Czerwona pasta curry służy do przygotowania tajskiego czerwonego curry. Jest to danie składające się z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Cock

  • Tempura

    8.00

    Gotowa mieszanka na chrupiącą panierkę tempura. Słynna na całym świecie panierka wywodząca się z kuchni japońskiej. Lekka, złocista i obłędnie chrupiąca sprawia, że przygotowane w niej składniki nabierają zupełnie nowego poziomu. Podkreśla i dodaje smaku, a do tego wygląda wyjątkowo atrakcyjnie

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 150 g
    Producent: Cock

  • Trawa cytrynowa

    9.00

    Trawa cytrynowa jest popularna w krajach azjatyckich, stosowana jako przyprawa. Używana jest często do tajskiej zupy Tom yum kung o smaku kwaśno-pikantnym

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 100g
    Producent: Cock