kuchnia orientalna

Wyświetlanie 1–16 z 26 wyników

  • Aloe Vera Tea

    29.00

    Koreańska herbata z aloesem w postaci płynnej konfitury o wyjątkowym smaku i aromacie. Nie tylko wspaniale smakuję, ale również działa leczniczo. Rewelacyjny napój na każdą pogodę. Stosować można na wiele sposobów, wszystko zależy od naszej wyobraźni :)
    Wystarczy dodać 1 – 2 łyżeczki na kubek gorącą wody – na rozgrzanie, lub zimnej dla ochłody:)

    Kraj pochodzenia: Korea Południowa
    Waga: 400g
    Producent: Allgroo

  • Herbata tajska 400g

    29.00

    Oryginalna, czarna tajska herbata Cha Tra Mue produkowana jest z najwyższej jakości herbaty uprawianej w tym kraju. Od 1945 roku jest numerem 1 w Tajlandii i służy do przygotowania słynnego Cha Yen (herbaty mlecznej) i Cha dam Yen (czarna herbata).

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 400g
    Producent: Cha Tra Mue

  • herbata tajska zielona

    Herbata tajska zielona

    29.00

    Zielona herbata tajska aromatyzowana jaśminem, doskonała jest na odporność oraz zdrowie, można pić jako gorący napój albo na zimno.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Masa Netto: 200g
    Producent: Cha Tra Mue

  • Promocja!

    Kolendra w oleju sojowym

    10.00

    Siekana kolendra w oleju sojowym to produkt o skoncentrowanym smaku i mocnym, ziołowym aromacie, charakterystycznym dla tej przyprawy. Stosowana przede wszystkim w kuchni azjatyckiej oraz południowo amerykańskiej, stanowi wonny dodatek do gotowania, smażenia oraz przybierania potraw. Połączona z odświeżającymi dodatkami sprawdzi się także jako dip. Jej specyficzny smak wspaniale wzbogaci również wiele dań europejskich, np. makaronu z pesto czy pierś kurczaka z kolendrą.

    Kraj produkcji: Tajlandia
    Waga: 180g
    Producent: Thai Pride

  • Longan w syropie

    18.00

    Rośnie głównie w Chinach, ale w świeżej formie można spotkać go również w w Indiach, Malezji oraz Tajlandii. Longan to małe kulki mięsistego miąższu, otoczone lekko chropowatą, żółtobrązową skórką. Po przekrojeniu owocu ukaże się nam półprzezroczyste, kremowobiałe wnętrze z czarną, niejadalną pestką. Longan zaliczany jest do mocno wyrazistych owoców. Owoce longanu stosowane są chętnie w kuchni orientalnej oraz w medycynie naturalnej. To nietuzinkowy dodatek do zup, deserów, sałatek owocowych oraz słodkich przekąsek.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 565g
    Producent: Aroy-D

  • Mąka ryżowa Cock bezglutenowa 400 g

    Mąka ryżowa

    9.00

    Mąka naturalnie bezglutenowa powstała z mielonego na mokro białego ryżu. Niewielka spoistość, zwiększa kruchość wypieku i panierek. Świetnie sprawdza się do zagęszczania potraw.

    W krajach azjatyckich używana do wyrobu deserów i słodyczy. Może być używana jako substytut mąki pszennej w diecie bezglutenowej.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Masa netto: 400g
    Producent: Cock

  • Makaron szklisty vermicelli

    6.00

    Makaron Vermicelli jest popularnym składnikiem kuchni azjatyckiej. Dzięki temu, że jest super cienki bardzo szybko się go przygotowuje. Idealny do egzotycznych zup, sałatek i potraw z Woka.

    Kraj pochodzenia: Chiny
    Waga: 250g
    Producent: Diamond

  • Makaron Udong

    19.00

    Makaron Udon najczęściej podawany jest z Koreańskim sosem Chajang czy inaczej Jjajangmyeon – jest to połączenie makaronu z sosem z czarnej fasoli. Makaron jest w postaci długich nitek, lekki o zwartej konsystencji. Idealnie sprawdzi się również jako dodatek do lekkiej zupy, czy różnego rodzaju wodnistych sosów. Nadaje się do spaghetti :)

    Kraj produkcji: Korea Południowa
    Waga: 907g
    Producent: Assi Brand

  • Mleko kokosowe 250ml

    8.00

    Doskonale sprawdzi się do przygotowywania rozmaitych dań głównych oraz słodkich deserów, którym nada wyjątkowego, niepowtarzalnego smaku i aromatu.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 250 ml
    Producent: Aroy-D

  • Mochi – zielona herbata

    15.00

    Miękkie, ryżowe ciasteczka tajwańskiej marki AWON z dodatkiem ekstraktu z zielonej herbaty. Mochi to okrągłe, kolorowe kuleczki o ciągnącej konsystencji, wypełnione słodkim nadzieniem. Uwielbiane w Japonii i wciąż zyskujące na popularności poza jej granicami, stanowią pyszny deser dla całej rodziny.

    Idealne jako poczęstunek i element podwieczorku. Smakują wspaniale w towarzystwie herbaty, która łagodzi intensywną słodycz kryjącą się wewnątrz pasty. W opakowaniu znajduje się 6 ciasteczek.

    Kraj pochodzenia: Tajwan
    Waga: 180g
    Producent: Awon

  • Napój lychee Foco

    8.00

    Smaczny, egzotyczny napój na bazie czystej wody mineralnej wysokiej jakości oraz soku z owoców liczi.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Pojemność: 350 ml
    Producent: Foco

  • Napój mango Foco

    8.00

    Słodki, egzotyczny napój na bazie czystej wody mineralnej wysokiej jakości oraz soku i miąższu z owoców mango

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Pojemność: 350 ml
    Producent: Foco

  • Napój z młodego kokosa Foco

    8.00

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Pojemność: 350 ml
    Producent: Foco

  • Napój z tamaryndowca Foco

    8.00

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Pojemność: 350 ml
    Producent: Foco

  • Pasta chili z olejem sojowym

    28.00

    Tajska, klasyczna pasta chili. Świetnie nadaje się jako dodatek do smażonego mięsa, sosów, sałatek czy nawet ryżu.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 500g
    Producent: Pantai

  • Pasta z tamaryndowca

    13.00

    Pasta z tamaryndowca jest koncentratem z owoców tamaryndowca, stosowana jest do wielu azjatyckich dań. Charakteryzuje się intensywnym, słodko-kwaśnym smakiem. Jest jednym z podstawowych składników sosu worcester

    Kraj produkcji: Tajlandia
    Waga: 195g
    Producent: Thai Pride