łagodne curry

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

  • Massaman Curry

    4.00

    Pasta Massaman Curry zwana również „Tajskim Muzułmańskim Curry” to specjalność południa kraju, gdzie przy granicy z Malezją mieszka duża społeczność muzułmańska. Różni się w smaku od curry zielonego czy czerwonego, ze względu na inną kompozycję składników, lecz należy również do ostrych past za sprawą czerwonego chilli.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Cock

  • Panang Curry

    4.00

    Pasta Curry Panang to jedna z najbardziej popularnych past, używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Pasta Panang posiada bardzo oryginalny i intensywny aromat a duża zawartość papryczek chili sprawia, że jest naprawdę ostra. Pastę najczęściej dodaje się do potraw z kurczakiem, aby podkreślić smak mięsa. Doskonale łączy się również z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem. Pasta ta jest tradycyjnym składnikiem wykorzystywanym w kuchni tajskiej.

    Kraj pochodzenia: Tajlandia
    Waga: 50g
    Producent: Cock